FOLKEMØTE. Prosjektleder Jørgen Kaasen Engen i Fauna inviterer til møte om Matauk på Fauske hotell onsdag kveld. Foto: Helge Simonsen
FOLKEMØTE. Prosjektleder Jørgen Kaasen Engen i Fauna inviterer til møte om Matauk på Fauske hotell onsdag kveld.

Inviterer til folkemøte

- Vi starter klokka 19.30, sånn at alle som har et fjøsstell å gjøre får gjort det først, sier prosjektleder i ”Matauk”, Jørgen Kaasen Engen i Fauna.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det er onsdag 4. desember at det arrangeres et åpent møte på Fauske hotell om hva prosjektet Matauk dreier seg om, og hva man ønsker å oppnå.

Prosjektleder Jørgen Kaasen Engen i Fauna gleder seg, og håper så mange som mulig tar turen til møtet.

- Vi ønsker å fortelle om prosjektet som ser på mulighetene i landbruk- og reindriftsnæringen, samt se på mulighetene for videreforedling, økt eller endret produksjon. Gjennom økt samhold skal man styrke og utvikle landbruket og reindriftsnæringen i Fauske og Salten, forteller Kaasen Engen.

Større samhold

Matauk er et prosjekt som har mål om økt lønnsomhet og utvikling i landsbruks- og reindriftsnæringen. Man vil skape en arena hvor alle som driver med matproduksjon lokalt kan møtes for å samtale og utveksle erfaringer.

Prosjektet administreres gjennom Fauna KF på Fauske, og det er i den forbindelse at Kaasen Engen jobber med å få det realisert.

Til møtet kommer også ordfører Marlen Rendall Berg, Underdirektør Landbruk- og Reindrift i Fylkesmannen i Nordland, Magne Totland og landbruksrådgiver Bodil Lundbakk.

Kulturlandskap

Det er ingen tvil om at landbruket i dag har sine utfordringer, men det er også mange muligheter. Det er noe av de som er bakgrunnen for å lage et tettere samspill mellom alle som produserer mat, både kjøtt, melk grønnsaker og bær.

- Vi er opptatt av å bevare det vi har i dag, men også utvikle. Det kommer generasjonskifter også i landbruket ,og det er viktig å holde lys i husene og lære folk om hva som er mulig å få til, både hos de som driver i dag og de som ønsker å starte opp, sier Kaasen Engen.

- Jeg har vært rundt på gårder i hele distriket og snakket med dem. Vi må få fram hva som er utfordrende og hva er bra.

Fra butikk til hjem

En av utfordringene som er knyttet til det å velge lokale varer, er enkelt og greit å få tak i dem. Det er ett av temaene som skal tas opp på møtet onsdag.

- Det er veldig viktig at vi som forbrukere er bevisste på hva vi spiser, ikke bare sunt men også lokalt. Vi må se på hvordan kan vi gjøre lokalmat enda mer tilgjengelig, for det er ingen tvil om at det er mange som ønsker å ha muligheten til å velge mer lokal mat, sier prosjektlederen.

Møtet er også åpnet for alle, og det legges opp til dialog fra salen.

Powered by Labrador CMS