PLANLAGT LENGE. Denne familien satte tidlig av datoen i kalenderen slik at de kunne dra på tradisjonsmatdagan. Fra venstre Maria Wahre, Agnes (5), Andreas Krey Løkås og Sigrid (1,5). Det var også gjester fra Rana og Steigen, og flere hadde med seg bobil for å kunne overnatte. Alle foto: Eva S. Winther
PLANLAGT LENGE. Denne familien satte tidlig av datoen i kalenderen slik at de kunne dra på tradisjonsmatdagan. Fra venstre Maria Wahre, Agnes (5), Andreas Krey Løkås og Sigrid (1,5). Det var også gjester fra Rana og Steigen, og flere hadde med seg bobil for å kunne overnatte. Alle foto: Eva S. Winther- FANTASTISK. - Nepegrøten og tyttebærgløggen var en positiv overraskelse. Dette er et fantastisk initiativ, sier fra venstre Cary Knox, Elisabeth Hareide og Elisabeth Gjerstad fra Bodø.VERTSKAPET. Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen gleder seg over at så mange tok turen til Nordnes sist helg. De har allerede gjort seg noen tanker om neste års arrangement, men deretter er det usikkert hva som skjer.GAMMEL RETT. Anne Høgsand (t.h.) serverte smakebiter av nepegrøt sammen med ulike typer kjøtt. Nepegrøt var fattigmannskost på slutten av 1800-tallet, og neper ble brukt som en erstatning for potet.

Smakte på tradisjonsmaten

- I år passet det endelig å delta

Maria Wahre og familien planla i god tid å dra til Nordnes sist helg.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: I helga strømmet folk til tradisjonsmatdagan på Nordnes i Saltdal. Blant dem var Maria Wahre fra Bodø og familien.

- Vi har vært her og spist flere ganger før, men aldri på tradisjonsmatdagan. I år har vi planlagt i god tid og bestilt bord, forteller hun.

Mange innom

Ifølge Tommy Edvardsen, som driver Nordnes kro og camping sammen med Lisa Grimstad, var det mange som hadde bestilt bord. Det var lurt, for allerede lørdag var det flere hundre mennesker innom.

Det var også mulig å kjøpe helgepass for å delta begge dager.

- Vi vurderte det, men det blir kanskje til neste år. Vi er forresten veldig fornøyd med at det er rimelig pris for barn, og at de minste barna spiser gratis, sier Maria Wahre.

Hun og familien er glad i mat og i Nordnes-kroa, og tar gjerne kjøreturen rundt Saltenfjorden for å spise søndagsmiddag.

- Vi er ganske tradisjonelle i matveien, så jeg synes det er greit å prøve noe annet, sier hun.

Krevende

Allerede lørdagen kunne Tommy Edvardsen registrere en omsetningsøkning på 30 prosent sammenliknet med fjorårets arrangement.

- Vi er veldig fornøyd, og det er hyggelig å få så mange positive tilbakemeldinger, sier han.

Det ligger et stort arbeid bak, både i planlegging og produksjon.

- Vi utvikler nye produkter, og prøver alltid å være bedre enn året før, sier Edvardsen.

Bakte med barna

Etter at tradisjonsmatdagan gikk av stabelen første gang i 2011, har det blitt en tradisjon. I fjor flyttet de det fra oktober til september, for lettere å kunne bruke uteområdet også.

Bakstehuset som sto ferdig i 2021 bidrar også til at det blir trafikk mellom husene. Der holder Lisa Grimstad og Irene Jansen til, og serverer blant annet lefser i ulike varianter.

- Vi hadde også et arrangement her forrige helg, der unger fikk bake møsbrømlefser, forteller Grimstad.

Siste gang?

Tommy Edvardsen og Lisa Grimstad er ikke i tvil om at det blir tradisjonsmatdager i 2024 også, men deretter er det usikkert hva som skjer.

- Jeg er 63 år nå, og det er krevende å drive bedriften, forklarer han.

- På et tidspunkt må vi nok selge dette, sier Lisa Grimstad.

Powered by Labrador CMS