TI ÅR PÅ PERLYS. Tirsdag var det ti år siden Rønnaug Markussen og ektemannen Per Arne Østerkløft tok sjansen på å ta over det nedleggingstruede Perlys Gatekjøkken. Foto: Sverre Breivik
TI ÅR PÅ PERLYS. Tirsdag var det ti år siden Rønnaug Markussen og ektemannen Per Arne Østerkløft tok sjansen på å ta over det nedleggingstruede Perlys Gatekjøkken.

Var nesten kroken på døra:

- Her sitter vi ti år etter og lurte på hvor tiden ble av

- Det er nesten ikke til å tro at det har gått ti år allerede, sier en glad Rønnaug Markussen på Perlys gatekjøkken.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Det var egentlig bare tilfeldighetene som gjorde at det ble til at Markussen og ektemannen Per Arne Østerkløft tok over det smått legendariske gatekjøkkenet tilbake i 2013.

- Ja, jeg satt faktisk og leste Saltenposten i romjula 2012. Der sto det en artikkel om Asle og Vigdis Sund, som håpet at noen ville komme å ta over etter at de ville gi seg. Hvis ikke var det stor fare for at det hele ville bli lagt ned, sier Markussen.

- Så da spurte jeg Per Arne om vi ikke bare skulle ta sjansen og prøve oss på å bli eiere av gatekjøkkenet. Det ble vi enige om å prøve på, og her sitter vi ti år etter og lurte på hvor tiden ble av, ler hun.

Solid merkevare

For det er helt klart, det ville være tett på en tragedie om Perlys gatekjøkken skulle ende opp med å stenge dørene for godt. Det er ikke få som her vært innom her gjennom årenes løp, og det er kjent langt ut over Saltdals kommunegrenser.

- Det er klart, en stor grunn til at vi tok sjansen på å ta over, var nettopp det at dette er en av de best innarbeidede merkevarene vi har på Rognan. Det er også grunnen til at det ikke var snakk om å skifte navn heller, sier Rønnaug.

- Dette er Perlys, verken mer eller mindre, slår hun fast.

Holde tradisjonen

Hun legger ikke skjul på at det å holde menyen oppdatert er viktig, men samtidig kan man ikke rikke ved klassikerne.

- Vi har utviklet menyen siden vi tok over, og det er kommet en god del nyheter. Men den gode gamle perlysburgeren, den måtte vi kjempe for. Det var sånn at leverandøren fra Orkla ville ta den bort, og heller komme med en annen type burger. Men der sto både vi og Annas gatekjøkken i Bodø på vårt, og vi fikk heldigvis beholde den.

Nok å gjøre

Det er heller ikke noe problem med kundene, det er nok å gjøre for de som jobber på Perlys. .

- Hvis man skal si at noe er problem, så er det å få tak i flere folk. Vi har absolutt plass til flere, sier Rønnaug Markussen.

Og om man blir lei av perlysburger etter ti år?

- Nei, det er jeg absolutt ikke. Det er lite som slår en god perlysburger, sier hun og ler godt.

Powered by Labrador CMS