SUKSESS-OPPSKRIFT. Lørdag kokte det av besøkende på Kaleido. Det var (f.v) Sverre Breivik, sjokolademaker Heidi Vold Lorentsen, mesterkokk Svein Jæger Hansen, Linn Jeanette Meyer og Sheila Fridtjofsen godt fornøyde med. Foto: Lise Ailin Rosvoll Berntzen
SUKSESS-OPPSKRIFT. Lørdag kokte det av besøkende på Kaleido. Det var (f.v) Sverre Breivik, sjokolademaker Heidi Vold Lorentsen, mesterkokk Svein Jæger Hansen, Linn Jeanette Meyer og Sheila Fridtjofsen godt fornøyde med.

Kulinarisk aften ble knallsuksess:

- Helt magisk

Mesterkokk Svein Jæger Hansen beskriver stemningen på Kaleido denne helga som magisk. Etter tilbakemeldingene fra gjestene å dømme, så er de skjønt enige med han om det.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Lørdag fikk Kaleido på Røkland besøk av mesterkokken Svein Jæger Hansen og Heidi Vold Lorentzen fra Sjokoladebrygga på Dønna. Alle som tok turen innom på formiddagen kunne få smake "Jæger Hansens finnbiffsymfoni" og for å toppe måltidet sto Lorentzen klar for å gi de besøkende en smaksprøve av sin deilige sjokolade.

- Det var jevnt kjør med folk innom hele dagen, og alle var fornøyde, sier Sverre Breivik ved Kaleido Bruktbutikk og kafe.

GODE VENNER. Sjokoladedronning og daglig leder for Sjokoladebrygga Heidi Vold Lorentsen og kokken Svein Jæger Hansen har samarbeidet flere ganger tidligere. Foto: Sverre Breivik
GODE VENNER. Sjokoladedronning og daglig leder for Sjokoladebrygga Heidi Vold Lorentsen og kokken Svein Jæger Hansen har samarbeidet flere ganger tidligere.

Kulinarisk aften

Lørdag kveld var det klart for en gastronomisk opplevelse for om lag 50 gjester som hadde bestilt bord på forhånd.

- Gjennom kvelden ble det servert mengder av lokale godsaker, der det aller meste kommer fra egen bygd og regionen rundt, forteller Breivik og nevner i fleng:

- Rein fra Saltfjellet, elg og annet kvalitetskjøtt fra Saltdal, deilig eple og bøkerøkt bacon, multer, tyttebær og kantarell fra nærområdet, gulrotmarmelade fra Han Sylte i Valnesfjord, gulrot og sjokolade fra Dønna, nydelige oster fra Beiarn , salt fra Arctic Salt, nydelig skjærgårdslaks fra Saltenlaks og Edelfarm, deilig mandelpotet fra Saltdal og mye annet godt.

LOKALE RÅVARER. Det finnes mange gode lokale råvarer i området, og noen av disse råvarene fikk gjestene smake på. Foto: Sverre Breivik
LOKALE RÅVARER. Det finnes mange gode lokale råvarer i området, og noen av disse råvarene fikk gjestene smake på.

- Helt magisk

Svein Jæger Hansen mener også at de lokale produktene som finnes her fortjener skryt.

- Det er en fryd å lage mat når man har tilgang til gode råvarer, sier han.

Kokken sier videre at de lokale folkene her også er av beste sort.

- Gjestene som kom hit var helt fenomenale, de bidro til å lage god stemning hele kvelden. De som arbeider på Kaleido må også nevnes her, de jobbet og sto på gjennom hele dagen for at gjestene skulle få en fin opplevelse. Oppsummert så kan jeg si at opplevelsen min her i helga var rett og slett helt magisk.

I GODT LAG. Saltdalingene Lars Jansen og Knut Harald Hansen slo av en prat med sjokoladedronninga Heidi og mesterkokk Svein. Foto: Sverre Breivik
I GODT LAG. Saltdalingene Lars Jansen og Knut Harald Hansen slo av en prat med sjokoladedronninga Heidi og mesterkokk Svein.

Trening for lattermuskler

Sverre Breivik er også fornøyd etter arrangementet.

- Vi visste jo ikke om dette ville bli en suksess, selv om vi selvfølgelig hadde forhåpninger om det. Men at det skulle bli så ellevilt bra opplegg som det ble er jo veldig gøy. Jeg har allerede fått spørsmål om vi kan ha flere slike arrangement, og til det svarer jeg ja, men kan ikke røpe noe mer akkurat nå, sier han med et lurt glimt i øyet.

FRISTELSER. Inspirert av den rene, friske og rå naturen på Helgeland ble Sjokoladebrygga til. - Sjokoladen vår er ikke bearbeidet mer enn nødvendig, slik at den beholder næringsstoffene og sin renhet, sier Heidi Vold Lorentsen. Foto: Sverre Breivik
FRISTELSER. Inspirert av den rene, friske og rå naturen på Helgeland ble Sjokoladebrygga til. - Sjokoladen vår er ikke bearbeidet mer enn nødvendig, slik at den beholder næringsstoffene og sin renhet, sier Heidi Vold Lorentsen.

I tillegg til å bli servert deilige lokale matretter og fristende sjokolade fra Heidi Vold Lorentsen fra Sjokoladebrygga, så sto det underholdningen på menyen for gjestene.

Den utflyttede Saltdalingen Jan Wehrmann bidro til å trene lattermusklene hos alle til stede under sine to sett med standup show. Også Sverre Breivik bidro med sine velkjente røverhistorier til stor latter fra gjestene.

- En kveld vel verdt å skrive inn i minneboka, avslutter Breivik fornøyd.

FULLSATT. Hele 50 gjester sørget for topp stemning på Kaleido lørdag kveld. Foto: Sverre Breivik
FULLSATT. Hele 50 gjester sørget for topp stemning på Kaleido lørdag kveld.
LATTEREN SATT LØST. Komiker Jan Wehrmann var tilbake hos sine røtter i Saltdal denne helga da han underholdte gjestene. Foto: Sverre Breivik
LATTEREN SATT LØST. Komiker Jan Wehrmann var tilbake hos sine røtter i Saltdal denne helga da han underholdte gjestene.
Powered by Labrador CMS