GODSAKER. Gunn-Marit Wahre er en av mange som har vært innom de utenlandske matbodene de siste dagene. Begge foto: Sylvia Bredal
GODSAKER. Gunn-Marit Wahre er en av mange som har vært innom de utenlandske matbodene de siste dagene. Begge foto: Sylvia BredalSMAKSPRØVER. Mehdis Mohammadi og Otea Bægdam Aureliam sier besøket har vært godt på Fauske. De kunne by på mange typer greske oliven, fylte og naturell.

Gode smaker på torget

Vil du smake? Smaksprøver tilbys generøst på torget.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Folk kommer i rykk og napp på torget, hvor diverse matboder frister, og selgerne byr velvillig på smaksprøver i anledning europeisk matfestival.

- Jeg synes det er fantastisk at de stopper opp på Fauske, sier Gunn-Marit Wahre.

Baclava og ost

Hun takker ja til diverse smaksprøver, og anbefaler journalisten å smake på baklava.

Det har hun sikret seg til kaffen, sammen med noe nougat og pistasj.

De små lekkerbitene som består av lag på lag med filodeig fylt med en nøtteblanding og noe søtt, er absolutt gode. Opprinnelig er de en tyrkisk dessert.

Wahre passet også på å besøke de internasjonale matbodene i fjor, da de stoppet på Fauske, og var fornøyd med varene da også.

Fornøyde

- Vi kjøper ost og det er også masse god pølse her. Mannen min er i osteboden akkurat nå, og gjør oss blakke, smiler hun.

For det er ikke billig mat en får kjøpt her. Likevel ser det ut som om ikke det spiller noen rolle. I alle fall ikke foran osteboden, hvor det er flest som stopper opp.

Godt selgervær

Men foran oliven-boden er det roligere. De to selgerne Mehdis Mohammadi og Otea Bægdam Aureliam er fornøyde med stoppet på Fauske, og synes besøket har vært bra. De synes de har hatt en fin jobb i Nord-Norge det siste, med masse godt vær.

- Olivene er greske og de er ferske, forsikrer de. Vil du smake en med chilli?

Ellers er det diverse spekemat og eksempelvis salami med nøtter å kjøpe. Også en kaffebod og en godteribod i tillegg til «dessertbod». Neste stopp er Grane og Storgata.

Powered by Labrador CMS