HAR MANGE IDEER. Gry Nordvik Karlsen medvirker under møsbrømlefsefestivalen som startet torsdag. Hun og søstera Ane har laget en bok om 'Takkemat' og snart kommer oppfølgeren om brunosten. Foto: Ane Nordvik Hasselberg
HAR MANGE IDEER. Gry Nordvik Karlsen medvirker under møsbrømlefsefestivalen som startet torsdag. Hun og søstera Ane har laget en bok om "Takkemat" og snart kommer oppfølgeren om brunosten.

Gløder for mat og kunst

Gry Nordvik Karlsen er en av flere som bidrar under Møsbrømlefsefestivalen på Rognan.

Publisert Sist oppdatert

Hvilket forhold har du til møsbrømlefsa?

Et meget spesielt forhold, siden begge bøkene min søster og jeg har skrevet inneholder oppskrift på møsbrømlefse.

Hvordan foretrekker du å spise den og med hvilket fyll?

Jeg foretrekker å spise den med fingrene, og med alt.

Er møsbrømlefse egentlig en middagsrett eller kaffekos?

Hos oss er det middag.

Hvem er Gry Nordvik Karlsen?

En kreativ dame med stor arbeidskapasitet og med en glødende interesse for mat, kunst og håndverk. Jeg mener at livet er for kort til å spise dårlig mat.

Hva styrer du med for tiden?

Holder på med innspurten av Brunostboka, den skal sendes til trykking om 14 dager.

Så skal jeg til Rognan på Møsbrømlefse-
festival i helgen.

Først ble det bok om Takkemat og til høsten kommer en om brunost. Hvordan har det vært å jobbe med Brunost-boka?

Det har vært interessant å jobbe med brun-
ost som ingrediens. Vi har utviklet over 100 oppskrifter med brunost, og det har vært en spennende reise i brunostens rike. Brunosten er jo så vanlig at vi glemmer hvor spesiell den er, så vi har på en måte gjenoppdaget den.

Hva skulle du bli da du var lita? Og hva jobber du med?

Jeg vokste opp i nabohuset til baker Iversen i Bodø, og ville bli konditor. Fikk allerede som barn stor interesse for kaker og bakverk, det er kanskje derfor jeg startet med matblogg og skriver kokebøker. Jeg jobber full tid hos Nordlandsnett, som kartoperatør.

Hvilke drømmer har du ennå ikke realisert?

Jeg har alltid drømt om å kunne tilbringe
en sommer på en sæter

og lært å lage ost og smør av en ekte budeie.

Hva liker du best med Fauske kommune?

De fine fjellene, den friske luften og alle de trivelige folkene som bor i her!

Hva har du gjort som de færreste vet om?

At alt jeg gjør er venstrehåndsarbeid - av
beste sort.

Hvilken plass i Salten vil du anbefale å dra til i sommer?

Til Håndverksbua i Valnesfjord, den er åpen hver lørdag, og av og til er jeg der og serverer hjemmebakte kaker.

Hva er det beste du får til middag?

Min mann Kenneths spesielle og kjempe-
gode suppe med kjøttdeig! Siden han er pensjonist, står forresten alltid middagen klar på bordet, når jeg kommer hjem fra jobb, jeg er ganske bortskjemt.

Hva er ditt dårligste kjøp?

En dyr semsket skinnbukse som aldri ble brukt...

Hva gjør du når du skal koble av?

Jeg tegner eller maler, da glemmer jeg helt av tiden og er i min egen verden.

Hva skal du gjøre i sommer?

Da skal jeg jobbe, være hjemme og kose meg! Det er jo så fint her nå.

Ferie tar jeg til høsten.

Powered by Labrador CMS