FRA AVFALL TIL RESSURS. Bare i Beiarn slaktes det årlig over 500 kje ved fødselen, og Arktisk kje jobber med å at kje-kjøtt skal bli en fremtidig ressurs. Nå har de fått støtte fra Beiarn kommune.Arkivfoto Foto: Monica Johansen
FRA AVFALL TIL RESSURS. Bare i Beiarn slaktes det årlig over 500 kje ved fødselen, og Arktisk kje jobber med å at kje-kjøtt skal bli en fremtidig ressurs. Nå har de fått støtte fra Beiarn kommune.Arkivfoto

Gir 99.000 kroner til å selge Arktisk kjekjøtt

(BEIARN) Formannskapet gikk enstemmig inn for å gi penger til et prosjekt som skal gjøre kjekjøtt mer kjent.

Publisert Sist oppdatert

Formannskapet i Beiarn innvilget onsdag 99.000 kroner til prosjektet til Arktisk kje som jobber med å få kjekjøttet mer kjent og ut i butikker og restauranter. Beløpet belastes næringfondet og fordeles på tre år, som er prosjektets varighet.

Smakfullt kjøtt

I saksutredningen til næringskon-

sulent Bjørnar Brændmo står det at denne ressursen er viktig å utnytte på en lønnsom måte, og Beiarn kommune er meget positiv til prosjektet.

- Kjekøtt er et fantastisk produkt som også er godt mottatt i markedet, sier Brændmo.

Det er 28 medlemmer med i Arktisk kje, som jobber med å ale opp kje til slakt og salg. Jørgen Storhaug fra Beiarn sitter i styret til Arktisk kje, som har tre geitebønder

fra Nordland med. André Kristoffersen har forøvrig vært med fra oppstarten av selskapet, som også har bønder fra Troms med. Sammen driver de to Beiarmat med osteproduksjon.

Reiseliv

I søknaden står det at reiselivet er ei viktig målgruppe.

- Arktisk kjøtt vil kunne markedsføres som en arktisk spesialitet, og testing med kokker vil være en god måte å få reiselivsnæringa til å bli kjent med produktet.

Det trenges godkjenning fra Matilsynet for å få merket kjøttet med spesialitet, og dette skal det også jobbes med.

Powered by Labrador CMS