SØSTRENE SUSE. Elin og Lise Bakkegård gleder seg til å bygge ut kiosken til en større møteplass med plass til 70 mennesker. - Vi ser for oss pubkvelder, møtekvelder og vil også få husmannskost på menyen. Alle foto: Sylvia Bredal
SØSTRENE SUSE. Elin og Lise Bakkegård gleder seg til å bygge ut kiosken til en større møteplass med plass til 70 mennesker. - Vi ser for oss pubkvelder, møtekvelder og vil også få husmannskost på menyen. Alle foto: Sylvia BredalBURGER-LUNSJ. Anders Molid og Odd-Are Arntzen tok lunsjen i Valnesfjord mandag etter å ha gjort en jobb i Bodø. - Den beste burgeren får en her, sier karene. De synes utvidelses-planen høres spennende ut.STØRRE KJØKKEN. Etter utbygging blir kjøkkenet mye større, og kiosken på 115 kvadratmeter vokser til 165. - Vi vil få det mer praktisk og lettvint, samt at vi får plass til glass, kopper og ordentlige fat. Pappfatene skal vekk, sier Elin.KAKEDISK. Hver dag er det hjemmebakst i disken. Mandag var det ostekake i porsjonsglass, men også eplekake i muffin-former.

Fra gatekjøkken til Søstrene Suse

Navnebytte, utbygg og utvidet meny med alkohol er på trappene til kiosken i Valnesfjord.

Publisert Sist oppdatert

VALNESFJORD: Lise og Elin Bakkegård byr på hjemmelaget ostekake og kaffe, og på bordene rundt oss er stearinlysene tent.

- Vi vil bort i fra gatekjøkkenet og over til bistro- og pubkonseptet, smiler søstrene.

Søstrene Suse bistro er det nye navnet. Og ikke bare navnet blir byttet ut.

Kallenavn

- Vi kunne ikke bare kalle oss Søstrene Suse, fordi det navnet er det allerede noen som har i Kristiansund, så da måtte vi legge til Bistro, forklarer Elin, og legger til at søstrene har lenge hatt dette kallenavnet på bygda.

Responsen lot ikke vente på seg da søstrene ba kundene komme med forslag. Responsen var også veldig bra da de feiret 30-års jubileum nylig med biff, småpotet og gulrøtter fra bygda.

Ut med pappfatene

- Vi skal ha mer enn burgere på menyen, og selv om vi har hatt kyllingsalat og kylling i urtebrød, så tar det lang stund før folk oppdager det, medgir Lise.

Elin sier det blir tradisjonsmat på menyen, samt at de i løpet av november regner med å få skjenkebevillingen på plass.

- Bare det å få byttet ut pappfatene, vil nesten gi en bedre smaksopplevelse, sier Lise.

Under tegning

Et tilbygg på 50 kvadratmeter vil komme på baksiden av kiosken. Kontor, og toalett i dag vil bli sitteplasser. Varemottak, fryserom og større kjøkken skal på plass.

- Forhåpentligvis får vi laget en skillevegg, slik at noe av lokalet kan være et møtelokale, som vi kan leie ut med servering.

Terrasse blir det også bygd på framsiden, og til våren blir kiosken malt opp.

- Vi gleder oss til å få gjort noe med den. Det har tatt lang tid og noen runder med om vi skulle bli værende her, eller inn hos noen andre.

Utbygget er under tegning hos Proffteknikk, og de ønsker å gå i gang så fort det lar seg gjøre.

På veggen

Det går i døra, og de første lunsj-gjestene kommer inn. Elin spretter opp og tar imot bestillingen. Bak Lise henger flotte bilder av heimbygdinger. Foto av Daniel Sakariassen, bilder av Solveig Eidsnes Moursund og foto av Marion Klette.

- Vi skal ha inn en myk sofa her, gjøre noe med belysningen, kanskje flytte inngangen også. Åpningstiden kan utvides ved behov, eksempelvis pub- og quiz-kvelder.

Flere ut?

Søstrene er spente på om dette vil få sambygdingene oftere ut. For det er jo nettopp møteplasser valnesfjerdingene etterspør.

- Vi har mange kunder utenom bygda, men vil jo så gjerne få flere sambygdinger innom også.

Hjemmelaget eplekake med softis er noe som har slått an. En ny variant er milkshake laget med softisbasen og knuste isbiter.

- Den er vi spente på om ungdommene kommer til å ta til seg.

Søstrene synes satsingen er litt skummel, men tilbakemeldingene er så gode.

- Vi tror faktisk at vi skal få satt opp hele bygget på dugnad, og det er ikke verst.

Powered by Labrador CMS