ORIGINALT. Den amerikanske innpakningen til Fauskes nye utested Orlando er verdt et besøk i seg selv. Barsjef Ahto Muur fra Estland har rundt 25 års erfaring i bar, mens de to daglige lederne Jøran Jensen og Thomas Torleifsen er utdannet kokker med flere års erfaring bak seg. Foto: Maria Edvardsen
ORIGINALT. Den amerikanske innpakningen til Fauskes nye utested Orlando er verdt et besøk i seg selv. Barsjef Ahto Muur fra Estland har rundt 25 års erfaring i bar, mens de to daglige lederne Jøran Jensen og Thomas Torleifsen er utdannet kokker med flere års erfaring bak seg.

Orlando har åpnet dørene:

- Følelsen ved å gjøre dette er ubeskrivelig

De to driverne av Fauskes nye utested er spente, men klare. De har flere år i restaurantbransjen bak seg.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Endelig åpner Orlando dørene, etter måneder, for ikke å snakke om år med oppussing. Den amerikanske innpakningen er det Tommy Pedersen som har stått bak. De to daglige lederne Thomas Torleifsen (23) fra Fauske og Jøran Pedersen Jensen (23) fra Rognan føler spenningen på kroppen idet de åpner dørene tirsdag klokka 11. Men de er også klare for denne utfordringen.

FERSKE RÅVARER. Orlando satser stort både på restaurant- og bardelen, og er opptatt av å tilby friske råvarer hver dag. Åpningstidene per nå er 11 til 24 og søndag fra klokka 13. Kjøkkenet stenger klokka 22. Foto: Maria Edvardsen
FERSKE RÅVARER. Orlando satser stort både på restaurant- og bardelen, og er opptatt av å tilby friske råvarer hver dag. Åpningstidene per nå er 11 til 24 og søndag fra klokka 13. Kjøkkenet stenger klokka 22.

Unge, lovende

De to unge herrene har nemlig mange år bak seg i restaurantbransjen allerede. Kjøkkensjef Thomas har jobbet i syv år i utelivsbransjen i Bodø, blant annet på Bjørk, Ohma og Roast på Scandic. Jøran, som er restaurantsjef har fem års erfaring som kokk, blant annet på Svalbard. De mener Fauskes nye utested overgår mye og kan konkurrere med Bodøs beste spise- og utesteder.
- Folk har mye å glede seg til, sier Jøran.

Han anmoder folk om å bestille bord i forkant, og forteller at åpningsdagen er nesten fullbooket. Til og med lørdagen begynner å bli fylt opp.

FØRSTE GJEST. Elin Torleifsen var den første gjesten på Orlando da de åpnet tirsdag. Totalt har 128 stykker reservert plass første åpningsdag. Foto: Maria Edvardsen
FØRSTE GJEST. Elin Torleifsen var den første gjesten på Orlando da de åpnet tirsdag. Totalt har 128 stykker reservert plass første åpningsdag.

Ferske råvarer

Menyen tilpasses både årstid og hvilke råvarer som er å få tak i av fisk, kjøtt og grønnsaker. Denne dagen har de fersk kveite og gresskarsuppe på menyen. Vi får servert en smak av gresskarsuppen, som smaker fantastisk.
- Vi har en veldig høy klasse på maten, forteller Jøran.
Utestedet har ansatt Atho Muur, som tidligere jobbet på Hundholmen i Bodø og som har jobbet i barer i Estland siden 1998. Ølutvalget overgår de fleste steder.
- Bortsett fra Hundholmen er vi størst på øl i Nordland, forteller Jøran.

BEDRIFTSMØTER. Dette bordet passer godt for møter eller større grupper. Totalt har Orlando 90 spiseplasser, som også er maks antall gjester per nå, med smittevernshensynene som må tas. Foto: Maria Edvardsen
BEDRIFTSMØTER. Dette bordet passer godt for møter eller større grupper. Totalt har Orlando 90 spiseplasser, som også er maks antall gjester per nå, med smittevernshensynene som må tas.

Opplevelse

På veggen pryder et panoramabilde av byen Orlando i Florida som Tommy Pedersen selv har tatt. Mye av interiøret er speialsbestilt, og det meste kommer fra Amerika. 5-600 originale bilskilt fra alle statene i USA pryder lokalet. En racerbil henger i taket i uteserveringsdelen. På herretoalettet består pissoarene av messingblåsere. Det er en aldri så liten opplevelse bare å være til stede i lokalene.

- Interiøret har så mange detaljer at en må ha vært her mange ganger for å oppdage alt, mener Jøran.

TISS I TUBAEN. Man skal ikke blåse i å tisse, og på Orlando kan herrene tisse i en messingblåser. Foto: Maria Edvardsen
TISS I TUBAEN. Man skal ikke blåse i å tisse, og på Orlando kan herrene tisse i en messingblåser.

Ordførerbesøk

Ordfører Marlen Rendall Berg overrekker blomster til det nye spisestedet rundt klokka 15. Hun omtaler åpningen som et svært positivt tilskudd i bybildet og for utviklingen av Fauske.

- Jeg har som mål å få besøkt alle nyetablerere som også skaper arbeidsplasser for flere fremover. Det er viktig å få satt fokus på og opplyst om alle slike etableringer og få frem hvor mye bra utvikling som skjer i kommunen.

I tillegg til åpningen av Orlando har Fauske hotell åpnet restaurant i ny drakt nylig.

Powered by Labrador CMS