STENGER. Banksjefene Jon Arne Hansen til venstre og Håkon Olsen i DNB sine lokaler på Fauske som blir stengt innen 1. juni. Foto: Arild Bjørnbakk
STENGER. Banksjefene Jon Arne Hansen til venstre og Håkon Olsen i DNB sine lokaler på Fauske som blir stengt innen 1. juni.

Fire mister jobben når DNB stenger dørene

Innen 1. juni stenger DNB sin bankavdeling på Fauske. Fire minster jobben og to får være med til Bodø.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det er de fire som arbeider på privatmarkedet på Fauske som mister jobben. De to ansatte som arbeider på bedriftsmarkedet blir tilbudt å jobbe i Bodø.

Tøff dag

De ansatte fikk beskjeden i går først etter stengetid og klokken 16.30 i går sendte DNB ut pressemeldingen om at 600 av deres 1.500 ansatte mister jobben.

- Dette er en tøff dag for oss og verst er det å må gi en slik beskjed til de ansatte, sa banksjef John Arne Hansen som er ansvarlig for bedriftsmarkedet.

Han var på Fauske sammen med banksjef Håkon Olsen, som har ansvar for privatmarkedet. For John Arne Hansen er dette andre gang han er med og stenger ned på Fauske. Sist som sjef i Gjensidige i Bodø da de la ned på Fauske.

Ble informert

De to banksjefene var på Fauske og informerte de ansatte om hva som nå skjer av endringer. Banken skal stenges innen 1. juni. Nå skal banken gå en runde med de ansatte for å gjøre endelige avtaler hvor lenge bankavdelingen skal holde åpent.

De to banksjefene har ingen formening om hva dette kan bli av tapte kunder på Fauske. De understreker at de fortsatt selvsagt skal betjene kundene som før selv om de legger ned kontoret på stedet. Banken har leieavtale med huseier selskapet Stadssalg Eiendom til ut i 2017.

Raskere

- Den digitale utviklingen har gått langt raskere enn vi hadde forventet, og ikke minst har mobiltelefonen overtatt det meste, sier de to banksjefene i en begrunnelse for at DNB har gått til dette skrittet.

Nesten alle DNBs kunder er blitt digitale. Banken tar nå omfattende grep for å tilpasse kontorer og bemanning til den nye bankhverdagen. Samtidig styrkes kundesenteret og innovasjon av nye digitale tjenester som Vipps.

Bankvanene

- Når kundene endrer sine bankvaner, må vi følge etter. Utviklingen de siste to årene har vist at kundene har mer kontakt med oss enn tidligere, men på helt andre måter. De ønsker å ha banken tilgjengelig hele tiden, og bruker mobilen til alt fra å betale regninger til å søke boliglån, sier konserndirektør for personmarkedet i DNB, Trond Bentestuen.

Går raskt

Den digitale bankrevolusjonen går mye raskere enn mange trodde for bare to år siden: 85 prosent av norske bankkunder bruker ikke lenger bankkontoret i hverdagen. Ni av ti nordmenn dekker sine bankbehov på nett - og stadig flere via mobil eller nettbrett. DNB hadde i 2015 hele 156 millioner besøk i mobilbanken og 91 millioner besøk i nettbanken. Manuelle tjenester i kontorene er redusert med 82 prosent på to år.

Appen.

Betalingsappen Vipps ble allerede i 2015 brukt av over 1 million nordmenn og har endret måten vi gjør opp med hverandre på. Nå er det 1,3 millioner nordmenn som bruker denne.

DNB opprettholder kontorer på Sortland, Svolvær, Bodø og Mo i Rana i Nordland. De legger ned i Narvik, Andenes, Fauske, Ørnes, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund. I Salten reduserer de fra 119 til 107 ansatte, dermed er det 12 som mister jobben.

Powered by Labrador CMS