GLEDE. Finn Otto Ingvaldsen og Geir Drage liker frokosttilbudet på Knaggen. - Her slipper vi å sitte alene og spise frokost, sier de to arbeidskameratene. Faglig veileder på Knaggen, Unni Mona Kristoffersen, gleder seg over at mange benytter seg av sjansen til gratis frokost. Foto: Sverre Breivik
GLEDE. Finn Otto Ingvaldsen og Geir Drage liker frokosttilbudet på Knaggen. - Her slipper vi å sitte alene og spise frokost, sier de to arbeidskameratene. Faglig veileder på Knaggen, Unni Mona Kristoffersen, gleder seg over at mange benytter seg av sjansen til gratis frokost.

Et sosialt og viktig måltid

Du har nok hørt at frokost er dagens viktigste måltid. I alle fall hvis du har selskap ved matbordet.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: På Knaggen aktivitetssenter på Vensmoen serverer de gratis frokost hver dag til brukerne av arbeids- og aktivitetstilbudet. Tilbakemeldingene er ikke til å ta feil av.

- Dette er et kjempegodt tilbud. Maten er god og vi slipper å sitte alene og spise. Det er ikke alle som spiser frokost hjemme om morran, så dette er suverent, sier Finn Otto Ingvaldsen og Geir Drage.

Godt og sunt

Etter ei god arbeidsøkt inne på treavdelinga der de lager paller og andre produkter er det klart for felles frokost.

- Bra utvalg og sunn og god mat. Vi synes det er koselig å spise sammen med de ansatte og beboerne. Og det viktigste av alt, vi har det artig, sier Ingvaldsen og Drage.

Har effekt

Faglig veileder Unni Mona Kristoffersen ser at tilbudet om gratis frokost har god effekt på brukerne.

- Vi så at ernæring kanskje ikke var det som hadde høyest prioritet, og vi merket på folk at kombinasjonen med lite energi og hardt arbeid ikke var god. Vi tenker helhet rundt folk, og ikke bare selve arbeidssituasjonen, sier Kristoffersen.

Femte året

Knaggen er inne i sitt femte år med frokost, og det foregår i samarbeid med fylkeskommunen.

- Frokosten er finansiert gjennom folkehelsemidler, mens vi på Knaggen legger til rette for gjennomføringen. Cirka 18 personer benytter seg av frokosttilbudet, og vektlegger at det skal være både sunt og godt, sier Kristoffersen.

Kristoffersen mener dette er vel anvendte penger og at de ser effekten av frokosten.

Frokostbrev

Tidligere i år skrev brukerne brev til fylkeskommunen der de hyllet tilbudet.

- Når frokosten er inntatt og arbeidet begynner, merker vi et bedre overskudd til å yte maksimalt på jobb. Mestring fører til bedre selvfølelse og humøret blir bedre. Noen av oss kan ha dårlige perioder. Frokosten på Knaggen er med på å bygge oss opp igjen, skriver de.

Powered by Labrador CMS