KLARE FOR ÅPNING. Torsdag kveld åpner et nyoppusset Rognan hotell for sine besøkende, og driverne Christine Løksti og Henry Hansen gleder seg voldsomt til å endelig vise fram resultatet av flere måneders jobb. Foto: Helge Simonsen
KLARE FOR ÅPNING. Torsdag kveld åpner et nyoppusset Rognan hotell for sine besøkende, og driverne Christine Løksti og Henry Hansen gleder seg voldsomt til å endelig vise fram resultatet av flere måneders jobb.

Åpner etter million-oppussingen:

- Endelig kan vi ønske gjestene velkommen inn igjen

Torsdag åpner det som kun kan kalles et fullstendig renovert Rognan hotell for spisende og drikkende gjester igjen.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Etter flere måneders jobb og over 25 millioner kroner investert, er det et hotell som har fått tilbake sin fordums prakt langs kaikanten i rognanfjæra.

Henry Hansen og Christine Løksti har brukt så godt som alle sine våkne timer siden nedstengingen i desember med å gjøre hotellet klart for åpning.

- Det vil si, vi har hatt mulighet for overnatting hele tiden, om enn i en svært begrenset kapasitet. Men nå er det bedring i sikte, først og fremst med å få åpnet restuaranten og kafeen for alle som vil komme, sier Hansen og Løksti.

PÅ TOPP IGJEN. Rognan hotell har alltid vært et spesielt sted med det høye taket og trappen i midten. Nå er det hele totalrenovert og bygget er tatt tilbake til en prakt man knapt kunne forestille seg. Foto: Helge Simonsen
PÅ TOPP IGJEN. Rognan hotell har alltid vært et spesielt sted med det høye taket og trappen i midten. Nå er det hele totalrenovert og bygget er tatt tilbake til en prakt man knapt kunne forestille seg.

Strippet til beinet

Det har gjennom flere måneder vært fra 15 håndverkere og oppover på hotellet for å rive og bygge på nytt. For det er ikke bare en flikking på overfalten som er gjort her. Alt av interiør, tepper, gulv og tak er revet og nytt kommet inn.

De to driverne viser vei inn i den store salen, og det er ikke noe å si på de stolte smilene de har.

- Det har blitt noe helt annet, og heldigvis for det. Tiden var gått fra bygget som det var, men det kunne bli fantastisk flott igjen. Det er som om det har fått et nytt liv nå, sier Christine.

EGET SALT. Hotellet koker sitt eget salt fra fjorden utenfor. Det kan kunder også kjøpe. Foto: Helge Simonsen
EGET SALT. Hotellet koker sitt eget salt fra fjorden utenfor. Det kan kunder også kjøpe.

Et varmt sted

De siste dagene har først og fremst bestått i å fikse opp i de siste småtingene som må gjøre, og ikke minst montere møbler i flere hundretalls eksemplarer.

- Det har vært hektisk, men det skal gå. Torsdag er vi klare, det skal vi love folket.

Interiøret er moderne i uttrykket, og de mer mørke og nøytrale fargene innbyr til trivsel og varme.

Åpner opp

Torsdag kveld klokka 18 åpner hotellet og restauranten, og det er fremdeles mulig å bestille seg plass der. Så åpner det for lunsj-servering fra klokka 11 på fredag, og slik vil det være alle dager utenom søndag. Uansett, kaffe vil det være mulig å få selv om serveringen er stengt.

- Vi har som mål å etablere den tradisjonelle lørdagskafeen igjen. Det skal være masse god mat og drikke, og vi har god kapasitet. Rommet har mulighet til rundt 200 gjester under normale omstendigheter, men slik det er nå er det plass til rundt 100 med gode smitteverntiltak, sier Løksti og Hansen.

BAR OG RESEPSJON. Det er en litt bedre romløsning i bygget nå i forhold til hva det var. Her viser Henry Hansen og Christine Løksti fram den nye baren og resepsjonen. Foto: Helge Simonsen
BAR OG RESEPSJON. Det er en litt bedre romløsning i bygget nå i forhold til hva det var. Her viser Henry Hansen og Christine Løksti fram den nye baren og resepsjonen.

Rettferdiggjort

De to driverne er klare på hvor viktig det har vært å ha eiere som er innstilt på å gjennomføre denne investeringen. Det er lakseoppdretterne Roger Øksheim og Wenberg-brødrene som eier hotellet, mens Løksti og Hansen skal drive det.

- Det har vært utrolig viktig å ha dem med for å kunne ta hotellet til den standarden det fortjener. I tillegg må vi skryte av de fantastiske håndverkerne som har jobbet her, både de tilreisende og de lokale. Det har gjort en enorm innsats og vist en holdning om at vi kan få til alt.

- Nå kan man endelig se dette fantastisk flotte bygget for det det kan være. Og det fortjener det virkelig. Vi er så stolte over å kunne be folk komme tilbake igjen, og vi håper det faller i smak, sier Henry Hansen og Christine Løksti til Saltenposten.

Powered by Labrador CMS