Blåbæra er moden nå, og kan bli både til saft, syltetøy og annet godt. Foto: Maria Edvardsen
Blåbæra er moden nå, og kan bli både til saft, syltetøy og annet godt.

Else gir gode råd om safting og sylting

(SØRFOLD) Å ta vare på høstens bær er hovedtema på hagelagets møte på torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 5. september klokken 18 arrangerer Indre Salten hagelag til møte på Straumen, denne gang på Bakeriet (like ved Prix).

Else Seivåg fra Saltstraumen deler av sin mangepårige erfaring med blant annet sylting og safting av bær. Hun har tidligere deltatt med dette temaet blant annet i Tverlandet hagelag og delt sin kunnskap om emnet, og nå står Indre Salten hagelag for tur.

- Else har du kanskje sett på arrangementer som for eksempel Bondens marked hvor hun har solgt sine produkter gjennom mange år. Hun har laget syltetøy/geleer av dyrket materiale fra egen hage som for eksempel rips, solbær og rabarbra, men også ville bær som eksempelvis blåbær, rogn og krøkkebær for å nevne noe, sier Mariann Strømdal i hagelaget.

Hun vil i dette møtet dele av sine erfaringer og gi gode tips for framstilling av for eksempel geleer av bær og gi tips og smaksprøver av råsaft av bær.

- I tillegg vil hun lage en god smoothie av egendyrkede grønnsaker, så flere smaksprøver blir det! Er du interessert i å lære mer om hvordan vi kan benytte naturen rundt oss til matauk, så er dette en trivelig innfallsvinkel. For kortreist mat blir stadig mer aktuelt for oss, sier Strømdal, og ønsker velkommen.

Powered by Labrador CMS