BRANNFARE. En liten gnist kan føre til stor brann, så sett deg godt inn i brannforskriftene der du er, oppfordrer Fremtind forsikring. Foto: Fremtind
BRANNFARE. En liten gnist kan føre til stor brann, så sett deg godt inn i brannforskriftene der du er, oppfordrer Fremtind forsikring.

Dette brannforbudet er ikke alle klar over

- Sett deg godt inn i brannforskriftene der du bor eller ferierer før du i det hele tatt vurderer å fyre bål.

Publisert Sist oppdatert

- Skadepotensialet er stort dersom uhellet er ute, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB i en pressemelding.

Farevarsel flere steder

Sommeren er på hell, men det er fremdeles gult farevarsel for skogbrann mange steder i landet.

- Det er knusktørt flere steder nå, så sett deg godt inn i brannforskriftene der du bor eller ferierer før du i det hele tatt fyrer opp bål, sier hun.

Bålforbud også i hagen

De fleste er godt kjent med det generelle bålforbudet som gjelder fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det ikke lov å tenne opp bål eller grill i eller i nærheten av skog, kystområder og annen utmark.

Det kanskje ikke alle er klar over, er at det i flere kommuner også er innført totalforbud mot å tenne bråtebrann, brenne kvist eller hageavfall.

Høye erstatningsbeløp

- Å brenne hageavfall utgjør alltid en risiko. Har du hageavfall du vil bli kvitt, er det derfor tryggest å ta en tur til gjenvinningsstasjonen, sier skadeforebyggeren.

- Vi har eksempler på at boliger og hytter har brent ned som følge av uforsiktig bruk av bål og grill. I verste fall kan ilden spre seg i tørt gress eller lyng, slik at det oppstår brann i bygninger et godt stykke unna. Da kan det fort dreie seg om høye beløp, advarer Hofstad-Nielsen.

Ha slokkeutstyr

- Sett deg inn i hvilke regler som gjelder for din kommune, gjør nødvendige branntiltak og ha riktig slokkeutstyr i nærheten hvis noe likevel skulle gå galt, oppsummerer skadeforebyggeren.

Powered by Labrador CMS