ESSO. Anders Leier kan fortelle at det er hektisk å være sjef for en bensinstasjon. Foto: Øyvind Finnevolden
ESSO. Anders Leier kan fortelle at det er hektisk å være sjef for en bensinstasjon.

INDRE SALTEN RUNDT:

Bensinstasjonsjefen på Fauske

Anders Leier på Fauske kan fortelle at det er hektisk å være sjef over en bensinstasjon på. Samtidig trives han veldig godt i jobben sin.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Anders Leier driver Esso på Fauske og stortrives med det. Mye av dette takket være det han beskriver som verdens beste medarbeidere.

Trafikken i år

Anders forteller at trafikken på bensinstasjonen i år har vært en del lavere enn i fjor. Grunnen til dette kan være mangesidig, men han har noen ideer om hvorfor.

- I fjor var det pandemi og mange flere reiste til Fauske. De som reiser nå kjører oftere bare forbi Fauske. Folk reisere mer utenlands nå siden landene er begynt å åpne opp, sier Leier.

Han tenker at de dyre bensinprisene også kan være en faktor, siden det er nå mye dyrere å reise med bil.

Dyrt drivstoff

I en stund har prisen på drivstoff vært veldig høy, men det betyr nødvendigvis ikke at bensinstasjonene gjør det bedre. Noen steder i landet har det vært tilfeller hvor bensinansatte har møtt sinte kunder som klager på prisen. Heldigvis har det ikke skjedd på Esso Fauske.

- Kundene våre har vært snill, 99,9 prosent av kundene forstår at det er ikke vi som bestemmer prisene, forteller Leier.

Prisene på drivstoff på Fauske har holdt seg litt lavere enn andre steder i landet. Dette mener han skyldes at det er mye konkurranse på Fauske mellom de ulike stasjonene.

BURGER. Lille Esso på Fauske utmerker seg på burger i følge målingene forteller Leier. Foto: Øyvind Finnevolden
BURGER. Lille Esso på Fauske utmerker seg på burger i følge målingene forteller Leier.

Burger

Anders forteller at den mest populære retten på bensinstasjonen er burgeren. Det er også den retten han selv vil anbefale. I følge Leier har Esso Fauske scoret høyt i målingene for den beste burgeren.

Han mener at nivået på burgerne nå er enda høyere en det de har vært tidligere. Anders kan fremdeles huske hvordan burgerne ble laget før. Da ble de puttet inn i et apparat som varmet de opp på et samlebånd.

Ferie

Anders er for øyeblikket på ferie, neste uke reiser han til Danmark med familien. Det gleder han seg til.

- Det blir både artig for barn og de voksne, sier Leier.

Han gleder seg også til å flytte inn i nytt hus oppe på Hauan på Fauske.

Trivsel

Anders forteller at han trives på Fauske, men det er veldig travelt å være sjef for en bensinstasjon.

- Jeg gjør alt. Av og til så er jeg vaktmester, av til steker jeg burger, det er mye å gjøre for å si det sånn, forteller Leier.

Tross den travle hverdagen trives han godt på Esso.

- Jeg har verdens beste medarbeidere, vi er som en familie her, konstaterer Leier.

Powered by Labrador CMS