Slik så det ut på den tidligere kennelen lørdag. Men når pistolklubben er ferdig med sin dugnad og Fauske kommune har betalt ut sin støtte til prosjektet, vil det helt sikkert være et flott anlegg klart til bruk på Sjønstå. Foto: Espen Johansen
Slik så det ut på den tidligere kennelen lørdag. Men når pistolklubben er ferdig med sin dugnad og Fauske kommune har betalt ut sin støtte til prosjektet, vil det helt sikkert være et flott anlegg klart til bruk på Sjønstå.

Synspunkt:

- Bare å ønske lykke til

Fauske og Sørfold pistolklubb starter nå på jobben med å realisere sitt eget anlegg, på en tidligere kennel i Sulisdalen.

Publisert Sist oppdatert

Seks år etter at de ble fri for anlegg, skal pistolklubben få sitt eget. Veien dit er dekket med mange dugnadstimer. Men optimismen er stor, og lett å heie på.

I dagens avis kan du lese om Fauske & Sørfold pistolklubb som har kjøpt den tidligere kennelen på Sjønstå for godt over én million kroner.

Klubben ble fri for bane da Vestmyra ungdomsskole forsvant for å gi plass til nye Vestmyra skole, og dermed har de ikke hatt noe egnet sted for aktivitet i seks år.

Til tross for dette har klubbens medlemmer hentet hjem medaljer i konkurranser.

De har ikke kjøpt seg et anlegg, men noe som skal bli et anlegg en dag - forhåpentlig ikke så altfor langt inn i framtiden.

Fauske kommune vedtok i 2021 å gi Valnesfjord skytterlag, som også ble fri for innendørsbane da skolen ble revet, 800.000 kroner i tilskudd, og i vedtaket sier kommunen at pistolklubben kan søke om samme sum.

Det har de gjort, og den venter de på å få utbetalt. Det håper jeg skjer snart, slik at arbeidet med å forvandle kennelen til både klubbhus og treningsbane kan starte kjapt.

De 80 medlemmene som fortsatt er med i en klubb uten anlegg, er uten tvil dedikerte folk som virkelig har et engasjement for idretten. At noen medlemmer har falt fra er ikke annet enn naturlig, men dersom man får aktivitet i klubben igjen, kan både de komme tilbake og nye kan komme til.

Fauske & Sørfold pistolklubb er neppe de som stjeler flest ungdom fra idretter som fotball, håndball, ski og svømming, men de kan spille en viktig rolle i at Fauske skal ha et allsidig og variert tilbud på idrettsfronten.

Det samme skjer noen kilometer lenger opp langs fylkesvei 830.

I Dråvika har det vokst fram et motocrossmiljø som har stor og flott aktivitet, og dit kommer det entusiaster fra både Saltdal og Bodø.

I nettopp Saltdal jobbes det med å få et eget anlegg, og det håper jeg de får til. I tillegg ønsker Salten Motorsport å få opp aktiviteten med bilcross i Dråvika igjen.

Etter et par korona-år har idretten uten tvil mistet mange aktive.

Rekrutteringsarbeidet for å få dem tilbake er sikkert tungt og vanskelig, men det hjelper utvilsomt mot inaktivitet blant både barn, unge og voksne at det er bredde og variasjon i hva som tilbys.

Fauske og Indre Salten for øvrig er veldig godt rustet på idrettsfronten allerede når det kommer til anlegg, noe den nyvalgte lederen i idrettsrådet, Anders Hansen, påpekte etter at han ble valgt.

Kommunene er på sparebluss og må tenke seg godt om når det kommer til pengebruk. Men å bruke penger som kan få flere av befolkningen i aktivitet, mener jeg er god bruk.

Idretten har også en sosial side og kan være et våpen i kampen mot blant annet utenforskap.

Idretten gir samhold og tilhørighet, skaper møteplasser for folk med både felles og ulike interesser, og bidrar til integrering.

Når pistolklubben gjennom dugnadsinnsats en gang, kanskje i 2023?, kan invitere til åpning av anlegget på Sjønstå, har Fauske og Indre Salten fått enda ett flott anlegg.

Det er bare å ønske lykke til med jobben framover, og at både dugnadsfolk og næringsliv - i tillegg til kommunen - bidrar til at åpning kommer heller før enn senere.

Til alle dere ildsjeler der ute, enten dere drifter et lag eller en klubb, eller om dere jobber for å etablere eller utbedre anlegg;

Dere gjør en kjempejobb, og dere er viktige!

Powered by Labrador CMS