I FULL GANG. Det bygges på tomta til det nye store bakeriet til Coop Nodland på Fauske. Målet er at de første produktene skal være bakt og tilgjengelig for kundene allerede 2. januar 2021. Foto: Helge Simonsen
I FULL GANG. Det bygges på tomta til det nye store bakeriet til Coop Nodland på Fauske. Målet er at de første produktene skal være bakt og tilgjengelig for kundene allerede 2. januar 2021.

Bakeriet reiser seg på Søbbesva

Målet er at det skal være ferske bakevarer klare like over nyåret.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det 2.100 kvadratmeter store bygget er i full gang med å bli satt opp, og det jobbes etter tidsplanen som er lagt.

Bygget vil både inneholde et fullverdig bakeri med kapasitet på 2.000 brød i timen, og eget konditori for håndlagde kaker til hverdag og fest. Bakeriet skal dekke brød- og kakespisere fra Helgeland i sør, til Bognes på Hamarøy i nord.

Stor kapasitet

- Coop har over 100 års erfaring med å utvikle kvalitetsprodukter til våre kunder og medeiere, og nå gleder vi oss til å kunne tilby kundene våre ferske brødvarer og kaker fra eget bakeri på Fauske. I tillegg til å bake de klassiske Coop-produktene vil vi tilby enkelte lokale spesialiteter som er viktig for kundene i denne regionen. I Coop setter vi kundene først, sa Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland da planene for bakeriet ble presentert.

Mange søkere

Kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, melder om en formidabel interesse blant folk som vil jobbe ved det nye bakeriet i Fauske. Det skal ansettes mellom 25 og 30 ansatte, og totalt er det kommet inn i overkant av 150 søknader, skriver Avisa Nordland.

– Vi er veldig godt fornøyde med å ha fått så mange, og ikke minst kvalifiserte søkere, sier han til an.no.

– Det som kanskje er ekstra morsomt å se blant mange lokale søkere, er at det også er dem som vil flytte til Fauske og jobbe ved det nye Goman-bakeriet som Coop Norge Industri etablerer på Fauske.

Powered by Labrador CMS