ARRANGØR. Henrikke Nymo (17) er en del av Ungt arrangørteam i UKM som sørger for at alt det praktiske er på plass, når nye talenter skal på scenen i den landsomfattende kulturmønstringen. Foto: Tarjei Abelsen
ARRANGØR. Henrikke Nymo (17) er en del av Ungt arrangørteam i UKM som sørger for at alt det praktiske er på plass, når nye talenter skal på scenen i den landsomfattende kulturmønstringen.

Portrettet

Årets beste opplevelse: – UKM skaper liv i bygda

Henrikke Nymo skal i helga ta igjen tapt søvn, før hun neste uke skal jobbe for det som for henne er årets beste opplevelse; Ungdommens kulturmønstring.

Publisert Sist oppdatert

Nå braker det snart løs med ny runde UKM, gleder du deg?

– Jeg ser veldig fram til det! Det gjør at vi får litt liv i bygda.

Hvorfor er UKM viktig for deg?

– Det er en stor attraksjon, og det er gjerne i Blåfrost-tida så det blir ekstra oppmerksomhet rundt det. Det er bra for ungdommen, både de som vil se på og de som skal være med.

Hvorfor engasjerer du deg i UKM?

– Jeg syntes det var interessant å se på UKM som liten, og har alltid vært interessert i kultur. Da jeg fant ut at det gikk an å være med, meldte jeg meg først til arrangørteamet lokalt, og senere har jeg også blitt med i teamet som arrangerer fylkesmønstringen.

Hva har du igjen for tiden og energien du bruker der?

– Det er årets beste opplevelse fordi det er glad ungdom hele tiden. Masse talent og det er godt å se når de lykkes, da lykkes vi også. Det er godt å vite at de har gjort et bra.

Hva liker du best og minst med å vokse opp i Saltdal?

– Det beste og verste er at alle kjenner alle her. Det er både positivt og negativt, fordi alle vet veldig fort om du har vært flink, men alle vet også når du gjør noe som ikke bra.

Hva er ditt beste barndomsminne?

– Det må være da vi hadde svømming som liten. På den tiden var det noe jeg hadde lyst til hele tiden, jeg var en ordentlig barnenymfe. Jeg var i bassenget et par ganger i uka da jeg gikk i barnehagen, og på barneskolent var jeg så ofte jeg kunne i bassenget.

Hva vil du bli når du blir stor?

– Det har alltid variert, men jeg vil jobbe med mennesker. Kanskje innen psykiatri eller politi. Jeg har også lyst å studere juss fordi jeg tror det er veldig nyttig kunnskap å ha..

Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

– Jeg vil si at jeg er ganske oppriktig, men innadvendt. Jeg er blid, og når jeg først setter meg inn i noe er jeg engasjert.

Hva er du som ung saltdaling opptatt av for tiden?

– Nå i februar ser vi fram til Blåfrost og mye folk og liv i sentrum. Opp gjennom årene har jeg det vært spennende å se om man møter noen av dem i lobbyen på hotellet.

Hvorfor valgte du den linja du går på videregående skole?

– Jeg valgte studiespesialiserende fordi jeg var usikker på hva jeg ville bli, men også fordi det holder alt åpent alle veiene, slik at jeg kan gå hvor jeg vil etter det.

Tror du at du vil flytte tilbake til Saltdal etter studiene?

– Jeg tror jeg til slutt vil ende opp her. Om det blir ti år etterpå eller når jeg blir pensjonist vet jeg ikke, men jeg vil aldri gi helt slipp på Saltdal.

Hvor går drømmereisen din?

– Fram til nå er det Gran Canaria. Der er jeg godt kjent og det er veldig behagelig å dra dit og slappe helt av.

Hvor ville du reist om du hadde en tidsmaksin?

– Da ville jeg kanskje reist tilbake til 70-80-tallet. Jeg har sett mye på serier og filmer fra den tiden, og det ser interessant ut hvordan det daglige livet var den gang.

Hva skal til for at du har en bra dag?

– Jeg må alltid ha i meg frokost og kanskje kaffe for å våkne til. Om jeg får starta dagen rolig med god tid og frokost, så blir det bra.

Hva skal du gjøre i helga?

– I helga skal jeg slappe helt av. Vi har fri på mandag, og da skal jeg nyte å sove ut og ta igjen tapt søvn.

Hvilke kjente personer ville du spist middag med?

– Elton John, fordi jeg digger musikken hans og stilen med brillene og alt.

Har du et godt motto du liker å leve etter?

– Det må være å leve i nuet. Det er det man hører oftest, og det høres lurt ut.

Hva er det beste du spiser til middag?

– Det må være elggryta pappa lager.

Powered by Labrador CMS