STUDERTE FISKEN. Fra venstre Marius Megård (6), Edvard Megård Olsen (12) og Morten Megård (8) lot seg fascinere av laksen i de nye hallene på Sisomar. Alle foto: Eva S. Winther
STUDERTE FISKEN. Fra venstre Marius Megård (6), Edvard Megård Olsen (12) og Morten Megård (8) lot seg fascinere av laksen i de nye hallene på Sisomar. Alle foto: Eva S. WintherFRA ROGN TIL FISK. Biolog Hans Petter Rønning forklarer Annelies Winkelmann om hvordan rognkornene utvikler seg videre i anlegget.FORKLARER. IK-ansvarlig Nils Jøstensen gir Tove Andersen et innblikk i hvordan automatikken fungerer i karene i en av de nye hallene.VISTE RUNDT. Her er noen av de ansatte som tok imot de besøkende på anlegget. Fra venstre Hans Jørgen Kamfjord, lærlingen Sondre Soleng, Anders Øren, lærlingen Tina Haugen og daglig leder, Jon Meisfjord.SERVERTE LOKALMAT. Det lokale firmaet Heges Matopplevelser var teknisk arrangør, og sørget for mat både på dagen og på festen samme kveld. Her er Kjell Terje Sevaldsen og sønnen Gaute i sving med å servere fiskesuppe med laks fra Sisomar.VAR NYSGJERRIGE. Det var mange som tok turen innom Sisomar på åpen dag lørdag, blant andre (fra venstre) Natalia (9), Antoni (5), Karolina og Piotr Repnik.QUIZ OG INFO. Lokale foreninger stilte på dugnad på Sisomar. Her er noen fotballspillere opptatt med å rette quiz og gi ut premier og info. Fra venstre Markus Hansen, Jakob Bjørknes og Kim-Daniel Fiskefjell.SPISESAL. Et nytt fôrlager var gjort om til spisesal i anledning den åpne dagen og festen samme kveld. Det var et jevnt sig med folk fra klokken 11 til 13.30, og totalt 3-400 mennesker var innom.FESTMIDDAG. På kvelden var det 120-130 gjester på fest med treretters middag, og underholdning med Lakafant og revygjester.

300-400 besøkte Sisomar på første åpen dag

Edvard Megård Olsen (12), Marius (6) og Morten Megård (8) lot seg fascinere av laksen i de nye hallene på Sisomar.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: De tre guttene hadde følge av bestefar Svein Megård på runden som var laget til gjennom deler av settefiskanlegget, og fikk se både rognkorn, og bittesmå og større eksemplarer av fisken.

- Jeg tror dette er en ørret, sier Marius mens han kikker oppi et av de svære karene.

- Det er nok en laks, forklarer bestefaren, som selv var med på å bygge opp deler av anlegget for over 20 år siden.

Les også: Solgte smolt for 101 millioner kroner.

Var nysgjerrig

Familien Repnik var også blant de 3-400 som tok turen innom Sisomar lørdag.

- Jeg har kjørt forbi her nesten hver dag i 12 år, og har sett at de har bygget mer og mer ut. Jeg var nysgjerrig på hvordan det så ut innvendig, og tenkte at det kunne være fint å bruke lørdagen på åpen dag, sier Piotr Repnik.

Barna Natalia (9) og Antoni (5) har fylt ut hver sin quiz om Sisomar, og skal straks levere de inn. De er glade i fisk begge to, Natalia spesielt laks. De syntes det var gøy å se på fisken, og avsluttet i «festsalen» med mat og kake.

- Vi fikk smake en veldig god fiskesuppe her, forteller mamma Karolina Repnik.

Se video fra byggearbeidet tidligere i år.

Stolt av bedriften

Etter 10 år med utbygging ville oppdrettsbedriften i Trollbukta slå på stortromma med åpen dag og stor fest.

Sisomar har hatt både skoleklasser og politikere og andre på besøk tidligere, men i bedriftens 32 år gamle historie har det aldri vært noen åpen dag der alle som ville kunne komme innom.

- Vi har ønsket å ha åpen dag i noen år nå, men så lenge vi har drevet og bygget ut, så har det ikke passet. Du kan si at nå var det på tide, smiler Nils Jøstensen.

De har lyst til å vise fram hva de holder på med, ikke minst nå som Hall F og G er så å si ferdigstilt.

- Vi er stolte over det vi holder på med, og leverer jo fisk til hele landet, tilføyer han.

Lokal laks

De 13 ansatte var plassert rundt langs løypa, og guidet de besøkende gjennom de nye hallene. Til slutt endte alle opp i et nytt lokale der fiskefôret skal oppbevares. Der var det pyntet opp og satt fram langbord og stoler.

Firmaet Heges matopplevelser var leid inn både for å sørge for mat til de besøkende, og å servere treretters middag på festen samme kveld.

Der var det Sisomar-laks til forrett, ytrefilet av rein til hovedrett, og møsbrømdrøm til dessert. Bandet Lakafant med revygjester sørget for underholdningen til de rundt 120-130 gjestene.

Medlemmer fra IL Siso, Sørfold fotballklubb og Straumen skole- og ungdomskorps, som alle sponses av Sisomar, jobbet dugnad med blant annet å levere kaker.

Årlig besøk

Daglig leder Jon Meisfjord gir honnør til dugnadsgjengen.

- Dette hadde ikke gått uten dem, slår han fast.

Han er ellers fornøyd med gjennomføringa, og syntes at de fant ei god løsning for å lose publikum gjennom hallene samtidig som de tok hensyn til fiskens ve og vel.

- Dette var på en måte en test, for vi har lyst til å ha åpen dag en gang i året, sier Meisfjord.

Tar et hvileskjær

Nå er bedriften i mål med utbygginga. Det gjenstår bare å bli ferdig med reparasjonene etter skadene som oppstod under uværet Ylva.

- Vi tar nå et hvileskjær, og jeg tror det blir godt med et pusterom. Men vi er klare for mer, og får se hva vi skal gjøre videre. Det er plass til en til to haller til på tomta, men vi har ikke tilgang til mer ferskvann, forklarer Meisfjord.

Før de går videre, vil de komme inn i rutinene i de nye hallene og få satt produksjonen. Etter nyttår får de en ny ansatt på plass også.

Powered by Labrador CMS