FLEST DØDSFALL I BYGG- OG ANLEGG. 21 av 27 arbeidsskadedødsfall skjedde i de tre næringene bygge- og anleggsvirksomhet, transport og lagring og jordbruk. Foto: Arbeidstilsynet
FLEST DØDSFALL I BYGG- OG ANLEGG. 21 av 27 arbeidsskadedødsfall skjedde i de tre næringene bygge- og anleggsvirksomhet, transport og lagring og jordbruk.

Tre næringer utpeker seg:

28 arbeidstakere døde på jobb i fjor

I fjor døde 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. 25 av de omkomne var norske statsborgere og alle var menn.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Arbeidstilsynet i en pressemelding tirsdag.

- Fortsatt for høyt

Antallet arbeidsskadedødsfall er lavere enn i 2021, hvor 31 arbeidstakere døde på jobb, men på samme nivå som vi har sett de siste fem årene.

– Selv om vi ser en nedgang i antall arbeidsskadedødsfall fra 2021 til 2022 er antall arbeidsskadedødsfall i norsk landbasert arbeidsliv fortsatt for høyt. Hvert arbeidsskadedødsfall er ett for mye, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

Gjennomsnittet for de foregående fem årene (2017–2021) er, som i fjor, 28 arbeidsskadedødsfall hvert år.

For tiårsperioden 2012–2021 er gjennomsnittet 33 arbeidsskadedødsfall hvert år.

Disse peker seg ut

Ifølge Arbeidstilsynet er det tre næringer som peker seg ut når man ser på arbeidsskadedødsfallene i 2022.

Disse er bygge- og anleggsvirksomhet, transport og lagring og jordbruk.

Eldre mest utsatt

Tallene viser også at det er de eldste i arbeidsstokken som er mest utsatt for å omkomme på jobb. 12 av 28, altså 43 prosent, av de som omkom på jobb i fjor var over 55 år.

Arbeidstakere over 55 år utgjør rundt 20 prosent av alle sysselsatte i Norge, som viser at denne gruppen er overrepresentert når det gjelder arbeidsskadedødsfall.

Powered by Labrador CMS