UT PÅ TUR. En glad gjeng som skal ut på tur til Paris. Fra venstre syklist Line Skogstad, kjøkkensjef Eleonor Korneliussen, teamleder Per-Inge Johansen, Lars Antonsen og Ann Kristin Sivertsen. Alle foto: Arild Bjørnbakk
UT PÅ TUR. En glad gjeng som skal ut på tur til Paris. Fra venstre syklist Line Skogstad, kjøkkensjef Eleonor Korneliussen, teamleder Per-Inge Johansen, Lars Antonsen og Ann Kristin Sivertsen. Alle foto: Arild BjørnbakkSUSHI. Lars Antonsen har fått med seg Eleonor Korneliussen som kjøkkensjef og ansvarlig for å servere sushi på turen til Paris.LOKALE SPONSORER. Eleonor Korneliussen har på seg forkleet med navnet på de lokale sponsorene som har bidratt med 60.000 kroner til turen.

150 mil med sushi til lunsj

Når Salten-syklister deltar på innsamling til kreftsyke barn, blir de servert lunsj av Fauske-bedriften Home Sushi.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Lars Antonsen sitt firma Home Sushi har kommet med på noe stort. For det er stort når ei gruppe på tre syklister fra Fauske og ti fra Bodø deltar på denne store innsamlingsaksjon for kreftsyke barn.

Kreftsyke barn

Syklistene betaler 25.000 til 30.000 kroner for å delta på denne turen, og det inkluderer sykkel og utstyr.

Pengene de betaler inn går til innsamlingsaksjon til Barnekreftforeningen. Dette er et veldedighetsritt på 1.500 kilometer, som går fra Oslo til Paris. Tre team fra Norge deltar, og målet for årets sykkelaksjon er å samle inn 2,5 millioner kroner til Barnekreftforeningen.

Fra nord

Fra Vestlandet og nordover deltar det ei gruppe på 29 syklister og 11 servicefolk. I denne gruppen er det altså 15 fra Fauske og Bodø. Ellers er de to andre team i Norge.

- Når vi er med og har et kokketeam på fire i denne sammenheng, er det for at syklistene skal få servert mat av oss. Dermed kan de bruke alle pengene på innsamlingsaksjonen, sier Lars Antonsen, mannen bak selskapet Home Sushi.

Egen kjøkkensjef

Home Sushi skal servere 3.000 sushi-måltid på denne turen som varer i syv dager. Minst tre av dagene blir det sushi på lunsjmenyen. Det er Eleonor Korneliussen (45) som er kjøkkensjef for Home Sushi, og videre skal Lars Antonsen (51), Victoria Shevtsova (30) og Rita Østensen være med på turen. 12 lokale bedrifter er med og sponser Home Sushi.

- Dermed kan syklistene bruke alle sine penger på aksjonen i stedet for på mat. For vår del er det snakk om en dugnad, men vi får også markedsføring av oss selv, sier Lars Antonsen.

Perfekt mat

I går under pressekonferansen som Home Sushi holdt på Fauske Hotell, fikk to av syklistene, Line Skogstad (42) og Ann Kristin Sivertsen (53), prøve Sushi som de vil få servert. Den tredje syklisten fra Fauske, Inge Villumsen (48), var ikke til stede.

- Sushi er perfekt mat for oss når vi sykler så lange distanser. Vi får i oss mye karbohydrater og proteiner. Det gir mer energi til å sykle, og er god mat for folk i farta, sier syklist Line Skogstad.

Godt forberedt

- Vi har syklet mye både ute og på spinningsykler siden vi startet treningen, forteller Ann Kristin Sivertsen, som legger til at hun grugleder seg til turen.

- Vår trening begynte allerede i oktober, og dette blir en spennende tur, sier Line Skogstad, som føler de er godt forberedt.

Alle syklistene som deltar i denne aksjonen har på en eller annen måte blitt berørt av kreft.

- Jeg er gudmor til ei jente som døde i kreft, forteller Ann Kristin Sivertsen.

Begynte i Danmark

Innsamlingsaksjon til kreftsyke barn begynte i Danmark i 2002 med Team Rynkeby som har blitt et begrep.

Nå skal syklister fra hele Skandinavia være med på denne turen som går gjennom Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike.

Bare i Danmark har de tatt inn over 80 millioner kroner på disse sykkelaksjonene, og stadig flere land blir med. I år er det også et lag fra Australia foruten de Skandinaviske lagene.

Powered by Labrador CMS